Пиріг з гомілкою ягнятина

від @zoryana_ ivchenko

Пиріг з гомілками ягняти (Гомілка_SP Ягнятина TERRA RICH LAMB) від @zoryana_ivchenko та постачальника ягнятини @MYASO_LAMBICO. Незвичайна подача нашої улюбленої ягнятини в англійському стилі. Це блюдо називається пирогом, але фактично це найсмачніше м'ясо в густому овочевому соусі, спочатку довго тушковане, а потім запечене під кришечкою з тіста.

У цьому рецепті все прекрасно – розпадається на шматочки "утомлене" м'ясо, густий, насичений овочевий соус з вином і травами, і найсмачніше м'яке та жирне тісто, яке краще за будь-який хліб макати в соус.
При всій цій вишуканості і величності – дуже просте приготування, тривале, але його можна розділити на етапи. До речі, вперше готувала гомілки ягняти преміальної якості від компанії @myaso_lambico. Вони неймовірно смачні, з прошарками колагену, з насиченим смаком м'яса, відмінний відруб, однозначно він тепер один з улюблених.

І окремо хочеться сказати про ефектну подачу, з кісточками, що стирчать з рум'яного тіста, незвичайно і красиво.

Інгредієнти:

1. Борошно – 200 грамів
2. Вершкове масло – 200 грамів
3. Сметана – 100-150 грамів
4. Гомілка SP Ягнятина – 4 шт.
5. Морква – 2 шт.
6. Стебловий селера – 3 шт.
7. Цибуля ріпчаста – 2 шт.
8. Томатна паста – 2 ст. л.
9. Червоне вино – 200 мл

10. Яловичий або курячий бульйон – 200 мл
11. Оливкова олія – 3 ст. л.
12. Сушений орегано – 2 ч. л.
13. Розмарин – 2 гілочки
14. Лавровий лист – 2 шт.
15. Ялівець – 2-3 шт.
16. Сіль
17. Чорний перець
18. Яєчний жовток – 1 шт.

Приготування:

1. Для рагу в сотейнику нагріти оливкову олію. Всі овочі очистити і нарізати середніми кубиками. Обсмажити гомілки до рум’яності в сотейнику і вийняти, зберігати теплими. У тому ж сотейнику пасерувати овочі до рум’яності протягом 10 хвилин, помішуючи. Додати до овочів томатну пасту, перемішати і готувати ще 5-10 хвилин. Повернути в сотейник гомілки, влити вино і випарувати його наполовину. Влити бульйон, покласти ялівець, розмарин, орегано, посолити і поперчити. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити сотейник кришкою і готувати гомілки 2 години. Я обсмажила все в сотейнику, а потім тушкувала в мультиварці. Якщо вона у вас є, раджу зробити так само.

2. Для тіста в чашу блендера всипати просіяне борошно з щіпкою солі. Сюди ж покласти холодне нарізане вершкове масло і перетерти все в дрібну крихту, схожу на вологий пісок. Поступово додати сметану, до отримання м’якого, не липкого тіста. Тісто загорнути в харчову плівку, розплющити в коржик і прибрати на 1 годину в холодильник. Готове рагу з ягнятини остудити. Можна приготувати його за день і дати настоятися добу. Вийняти з рагу лавровий лист і розмарин. Охолоджене рагу покласти у високу керамічну форму для запікання. Можна використовувати товстостінні керамічні супниці або формочки для паштету, рійєту чи суфле. Гомілки поставити вертикально, щоб кісточка стирчала вгору.

3. Охолоджене тісто розділити на частини за кількістю форм для запікання з рагу. Розкачати тісто в товсті коржики, скласти навпіл, знову розкачати і ще раз повторити процес. Нарешті розкачати тісто у вигляді коржиків діаметром ширше форм для запікання. Яєчний жовток збити пензликом з невеликою кількістю води. Накрити форми з рагу кришечками з тіста, зробивши отвори для кісточок. Пензликом змастити тісто яєчним жовтком. Поставити форми в духовку, нагріту до 180 градусів, і запікати близько 1 години, тісто повинно підрум’янитися до коричневого кольору. Пироги подавати гарячими, зламавши тісто і поклавши його в густий соус у формі.

Популярна продукція