Голяшка ягнятина

з йогуртово-огірковим соусом

Ви вирішили приготувати страву до вечері з гомілки ягняти? Потрібні наступні інгредієнти:

  • Гомілка ягнятини – 1,5-2 кг
  • Помідори без шкірки у власному соку – 500 г
  • Вода – 0,5 літра
  • Оливки без кісточок – 200 г
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Оливкова олія – 200 мл
  • Зелень – 50 г
  • Сіль, перець за смаком

Для створення соусу до страви будуть потрібні:

  • Густий йогурт – 300 г
  • Свіжий огірок – 2 шт
  • Зелень – 100 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль за смаком

Готуємо страву:

1. Готуємо суміш у блендері з помідорів, оливок, часнику, зелені та оливкової олії. У отриману суміш додаємо 500 мл води, солимо і доводимо до кипіння.

2. Гомілки ягняти солимо, перчимо і обсмажуємо з усіх боків до рум’яного кольору протягом 2-3 хвилин з кожного боку.

3. У гарячу, приготовану раніше, томатну суміш закладаємо гомілки і прибираємо в духовку на 5 годин, щоб “томитися”.

4. Йогуртово-огірковий соус змішуємо в блендері, а отриману суміш протираємо через сито, щоб отримати “шовковисту” структуру.

5. Готові гомілки викладаємо на блюдо. Йогуртово-огірковий соус перекладаємо в соусник і подаємо до гомілок.

Популярна продукція