Голяшка ягнятина
з йогуртово-огірковим соусом

Ви вирішили приготувати страву до вечері з гомілки ягняти? Потрібні наступні інгредієнти:
- Гомілка ягнятини – 1,5-2 кг
- Помідори без шкірки у власному соку – 500 г
- Вода – 0,5 літра
- Оливки без кісточок – 200 г
- Часник – 3-4 зубчики
- Оливкова олія – 200 мл
- Зелень – 50 г
- Сіль, перець за смаком
Для створення соусу до страви будуть потрібні:
- Густий йогурт – 300 г
- Свіжий огірок – 2 шт
- Зелень – 100 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Сіль за смаком
Готуємо страву:
1. Готуємо суміш у блендері з помідорів, оливок, часнику, зелені та оливкової олії. У отриману суміш додаємо 500 мл води, солимо і доводимо до кипіння.
2. Гомілки ягняти солимо, перчимо і обсмажуємо з усіх боків до рум’яного кольору протягом 2-3 хвилин з кожного боку.
3. У гарячу, приготовану раніше, томатну суміш закладаємо гомілки і прибираємо в духовку на 5 годин, щоб “томитися”.
4. Йогуртово-огірковий соус змішуємо в блендері, а отриману суміш протираємо через сито, щоб отримати “шовковисту” структуру.
5. Готові гомілки викладаємо на блюдо. Йогуртово-огірковий соус перекладаємо в соусник і подаємо до гомілок.