Лопатка безкісткова в маринаді
з білого сухого вина

Безпрограшним варіантом, якщо хочете завоювати визнання близьких вам людей, стане ця страва з лопатки безкісткової (вищий сорт), ягнятина.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- Лопатка безкісткова (вищий сорт), ягнятина – 1 шт
- Оливкова олія – 2 столові ложки
- Тім'ян – 1-2 гілочки
Для маринаду знадобляться:
- Біле сухе вино – 1 склянка
- Мелений коріандр – 1/4 чайної ложки
- Оливкова олія – 1 столова ложка
- Сіль – за смаком
Приступимо до приготування страви:
1. М’ясо ретельно натираємо сіллю, коріандром і оливковою олією.
2. Кладемо в вино на добу.
3. На деко наливаємо приблизно половину столової ложки оливкової олії.
4. Лопатку натираємо залишками оливкової олії, надаємо їй форму цілої ніжки. На м’ясо викладаємо кілька гілочок свіжого тім’яну і відправляємо в духовку, розігріту до температури 220°C на 20 хвилин.
5. Зменшуємо температуру до 100°C, накриваємо фольгою і запікаємо до готовності (близько 1,5 годин). За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу для отримання апетитної скоринки.
6. Виймаємо м’ясо з духовки. Даємо йому відпочити 15 хвилин і подаємо до столу!
Придбати лопатку безкісткову (вищий сорт), ягнятина ви зможете в нашому інтернет-магазині, перейшовши до розділу “Каталог”.