Шашлик із ягнятини

задня нога з гомілкою

Будуть потрібні такі смачні та пахучі інгредієнти: Задня нога з гомілкою, ягнятина - 1шт (близько 2.5 кг), Цибуля ріпчаста 3-4 шт., Зіра, розмарин, чорний мелений перець, перець червоний мелений - кількість за Вашим смаком. Сіль - за Вашим смаком. Для подачі готової страви на стіл приготуйте: Свіжі овочі, Лаваш, Свіжу зелень.

1. Дуже важливо!!! Це забезпечить вам очікувану м'якість шашлику – Ногу ягняти розділяємо по м'язовим волокнам, на нозі вони розташовані вертикально, очищаємо від плівок і сполучних тканин (це займе трохи часу, але результат того вартий). У результаті повинна залишитися тільки м'якоть БЕЗ жилок і плівок!

2. Якщо не видалити жилки і плівки, вони в процесі високотемпературної обробки ягнятини на мангалі стягнуться і деформують наші красиві шматочки м'яса, зробивши їх жорсткими.

3. Очищену м'якоть нарізаємо поперек волокон кубиками.

4. Змішуємо спеції з крупно нарізаними кільцями цибулі, кільця після нарізки потрібно трохи пом'яти, щоб цибуля пустила сік (сіль поки не додаємо).

5. Суміш цибулі і спецій з’єднуємо з м’ясом, залишаємо маринуватися на пару годин. Можна залишити маринуватися на ніч.

6. Цей пункт рекомендацій адресований для любителів, не обов’язковий, але буде дуже смачно. Курдюк або хвіст (жир з хвоста, без хряща) нарізати слайсами. Слайсами (пластинами) курдюка або жиру з хвоста, злегка підсоливши, перекладаємо (перемежовуємо) на шампурах шматочки м’якоті ягнятини і смажимо.

7. Розпалюємо мангал, жар у мангалі для ягнятини повинен бути сильним.

8. М’ясо підсолюємо за смаком, перемішуємо, нанизуємо на шампури (при наявності чергуємо з курдюком) і смажимо часто перевертаючи, не дозволяючи пригоріти. Важливо не пересушити наш шашлик, сік всередині повинен залишатися рожевим.

9. Шампури з готовим шашликом викладаємо на блюдо і, накривши фольгою (щільно не загортати, щоб м’ясо не “запарилося”), залишаємо “відпочивати” хвилин на 7-8. За цей час сік всередині м’яса розподілиться рівномірно.

Тепер можемо насолоджуватися ароматним, соковитим шашликом! Гарного відпочинку!

Популярна продукція