Суп із квасолею
з лопатки з гомілкою

Для приготування цього чудового супу з квасолею з лопатки з гомілкою ягняти (порційної) необхідні такі інгредієнти:
- Ягнятина, лопатка з гомілкою (порційна) – 450 г
- Квасоля біла консервована (промита) – 180 г
- Оливкова олія – 2 чайні ложки
- Цибуля ріпчаста (рублена) – 0,5 склянки
- Перець болгарський – ½ шт
- Помідори свіжі – 2 шт
- Вода – 2 л
- Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
Для заправки до супу нам будуть потрібні:
- Свіжа петрушка – 4 гілочки
- Лимонна цедра – 1,5 чайної ложки
- Часник (дрібно нарізаний) – 1 зубчик
Готуємо страву:
- Інгредієнти для заправки дрібно порубати, змішати в мисці, відставити вбік.
- У сильно розігріту чавунну каструлю наливаємо оливкову олію. Викладаємо в олію нарізане кубиком 2*2 м’ясо та цибулю. Обсмажуємо і помішуємо до золотисто-коричневого кольору ягнятини, близько 5 хвилин. Додаємо два перетертих, очищених від шкірки помідора. Тушкуємо 2-3 хвилини.
- Болгарський перець нарізаємо соломкою, відправляємо в каструлю і тушкуємо 1-2 хвилини.
- У м’ясо з овочами вливаємо 2 л води і доводимо до кипіння.
- Додаємо квасолю, чорний мелений перець і знову доводимо до кипіння. Зменшуємо температуру приготування на плиті і готуємо ще 2-3 хвилини.
У порційні тарілки кладемо заправку за смаком, заливаємо супом і насолоджуємося отриманим результатом!