Суп із квасолею

з лопатки з гомілкою

Для приготування цього чудового супу з квасолею з лопатки з гомілкою ягняти (порційної) необхідні такі інгредієнти:

  • Ягнятина, лопатка з гомілкою (порційна) – 450 г
  • Квасоля біла консервована (промита) – 180 г
  • Оливкова олія – 2 чайні ложки
  • Цибуля ріпчаста (рублена) – 0,5 склянки
  • Перець болгарський – ½ шт
  • Помідори свіжі – 2 шт
  • Вода – 2 л
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.

Для заправки до супу нам будуть потрібні:

  • Свіжа петрушка – 4 гілочки
  • Лимонна цедра – 1,5 чайної ложки
  • Часник (дрібно нарізаний) – 1 зубчик

Готуємо страву:

  1. Інгредієнти для заправки дрібно порубати, змішати в мисці, відставити вбік.
  2. У сильно розігріту чавунну каструлю наливаємо оливкову олію. Викладаємо в олію нарізане кубиком 2*2 м’ясо та цибулю. Обсмажуємо і помішуємо до золотисто-коричневого кольору ягнятини, близько 5 хвилин. Додаємо два перетертих, очищених від шкірки помідора. Тушкуємо 2-3 хвилини.
  3. Болгарський перець нарізаємо соломкою, відправляємо в каструлю і тушкуємо 1-2 хвилини.
  4. У м’ясо з овочами вливаємо 2 л води і доводимо до кипіння.
  5. Додаємо квасолю, чорний мелений перець і знову доводимо до кипіння. Зменшуємо температуру приготування на плиті і готуємо ще 2-3 хвилини.

У порційні тарілки кладемо заправку за смаком, заливаємо супом і насолоджуємося отриманим результатом!

Популярна продукція