Язик ягнятини

в соусі з овочами

Ви зможете називати себе Гуру кулінарії після того, як опануєте цей рецепт. І приготована з язика ягняти страва буде варта ваших зусиль!

Інгредієнти:
1. Язик ягняти - 0,5 кг

2. Цибуля ріпчаста - 1 шт

3. Морква - 1 шт

4. Лавровий лист - 3 шт

5. Перець горошоком - 4-5 шт

6. Сіль за смаком

Для соусу потрібні:
1. Бульйон від язиків - 100 мл

2. Масло вершкове 50 г

3. Помідори - 2 шт

4. Цибуля ріпчаста - 1 шт,

5. Часник - 2-3 зубочки

6. Олія оливкова - 50 мл

7. Тім'ян - 2 гілочки

8. Зелень петрушки  3-4 гілочки

Починаємо готувати:

1. Варимо язики, заливши водою так, щоб вона покривала їх удвічі. Крупно нарізані овочі злегка обсмажуємо без олії на сковороді з тефлоновим покриттям, додаємо разом зі спеціями до язиків і варимо до готовності. Щоб перевірити готовність язиків, наколіть один з них на вилку, якщо він готовий, то зісковзне з вилки.

2. Зливаємо бульйон, заливаємо наш делікатес холодною водою і відразу очищаємо від шкіри. Найдовший і найважчий процес позаду.

3. Обсмажуємо язики на маслі з двох сторін до золотистої скоринки, додаємо до язиків тім’ян, роздавлений часник, дрібно нарізану цибулю, крупно нарізані помідори (краще, якщо це будуть розрізані навпіл черрі), які попередньо потрібно підсолити.

4. Обсмажуємо, постійно помішуючи, пару хвилин, вливаємо бульйон. Як тільки бульйон закипить, додаємо вершкове масло і перемішуємо, поки масло не розчиниться, а соус не загусне.

 

Популярна продукція