Задня нога безкістна
з яблуками

Страва "Ягнятина з яблуками" прийшла до нас із сонячної Франції. Незвичайне поєднання м'яса ягняти з яблуками приємно здивує будь-якого гурмана. Приготована з яблуками задня нога безкісткова (вищий сорт) ягнятина вийде ароматною і надзвичайно ніжною. Ягнятина з яблуками - це чудовий вибір як на свято для великої родини, так і для романтичного побачення.
Для приготування цієї страви знадобляться:
- Цибуля - 3 шт.
- Часник - 3 зуб.
- Задня нога 1,5-2 кг
- Спеції
- Кардамон - 0,5 чайної ложки.
- Оливкова олія - 6 столових ложок.
- Яблучний сік - 125 мл
- Лимон - 1 шт.
- Бульба фенхеля - 2 шт.
- Петрушка - 1 шт.
- Мигдаль мелений - 1 столова ложка.
- Пармезан (натерти) - 1 столова ложка
- Квасолі (біла) консервована - 1 шт.
Для приготування насамперед потрібно очистити часник і цибулю, нарізати шматочками (один зубчик часнику залишити), вичавити сік з лимона, а цедру натерти на тертці.
Приготування:
1. М’ясо помити, натерти спеціями і обсмажити на оливковій олії, викласти у глибоке деко. Додати часник, цибулю, 1/2 лимонного соку і яблучний сік. Запікати при 200 градусах близько двох годин. Через півгодини запікання додати нарізаний клубень фенхеля. За півгодини до готовності додати нарізані навпіл яблука. За 15 хвилин до готовності додати квасолю.
2. Поки м’ясо запікається, можна приготувати соус: для цього необхідно помити і порізати зелень, вичавити залишений часник, змішати з лимонним соком і цедрою лимона, додати спеції.
3. Готову задню ногу безкісткову (вищий сорт) слід загорнути у фольгу на 5-7 хвилин і залишити відпочити. Потім викласти на блюдо. Можна прикрасити зеленню фенхеля.