Задня нога запечена

з розмарином

Запечена задня нога з гомілкою ягняти однозначно заслуговує вашої уваги. І запекти її можна наступним чином.

Потрібні будуть перелічені нижче інгредієнти:

  • Задня нога з гомілкою, ягнятина -1 шт
  • Часник - 1 головка
  • Сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком
  • Розмарин  2-3 гілочки
  • Оливкова олія - 50 мл
  • Гірчиця  4-6 столових ложки
  • Сік лимона - 1 столова ложка
  • Мед - 1 столова ложка

Починаємо готувати:

1. Готуємо маринад, для цього змішуємо гірчицю, мед, сік лимона, рублений часник, оливкову олію, листочки розмарину.

2. М’ясо добре натираємо сіллю і перцем. Обмазуємо маринадом, обкладаємо розмарином і загортаємо в харчову плівку. Залишаємо на добу маринуватися в холодильнику.

3. Розігріваємо духовку до 220°C. Деко з ногою ягняти ставимо в гарячу духовку, запікаємо хвилин 20, до утворення рум’яної скоринки.

4. Зменшуємо температуру до 100°C, накриваємо фольгою і “томимо” до готовності.

5. Готовий продукт загортаємо у фольгу і залишаємо відпочити хвилин 15.

Популярна продукція