Філе ягнятини обсмажене

на сковороді з салатом

Корейка безкісткова ягняти, інакше названа філе / стріплойн, обсмажена на сковороді з салатом. Для приготування цієї дієтичної та водночас ситної страви на двох осіб знадобиться 300-350 грамів корейки. Це приблизно 2 смужки (біточків). Готувати безкісткову корейку ягняти дуже просто. Приступимо.

1. Корейку безкісткову очищуємо від плівки, що покриває її зверху, промиваємо. Як показано у відеорецепті. Після цього біточки корейки просушуємо паперовими рушниками, видаляючи зайву вологу.

2. Біточки безкісткової корейки ягняти маринуємо у суміші улюблених вами ароматних трав і спецій. Не солити! Додаємо невелику кількість оливкової олії і залишаємо корейку просочуватися сумішшю спецій та оливкової олії на 10-15 хвилин.

3. Оскільки ми хочемо отримати соковите м'ясо, підсолюємо нашу корейку прямо перед обсмаженням і викладаємо на розпечену сковороду. Обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневої скоринки. Якщо хочемо отримати більш рожеве м'ясо біточка, обсмажуємо трохи менше - 2-3 хвилини з кожного боку.

4. Знявши м'ясо зі сковороди, обов'язково накриваємо цілий біточок безкісткової корейки ягняти фольгою і залишаємо відпочивати на 10 хвилин. Це робиться для того, щоб дати можливість рівномірно розподілитися соку всередині корейки.

5. Знімаємо фольгу. Нарізаємо корейку на медальйони, доповнюємо страву за бажанням улюбленим соусом, овочами тощо. І насолоджуємося ароматним, ніжним, соковитим м'ясом ягняти.

Популярна продукція